Λίγα λόγια...

Η φωτογραφία μου
Όπου και να βρεθούμε, ό,τι και να αντιμετωπίσουμε, σημασία έχει πάντα το ταξίδι... Και το ταξίδι πρέπει να είναι δύσκολο, γιατί αλλιώς είναι απλά μια βόλτα

15 Οκτ 2011

610 Χιλιόμετρα με 33 Αναπνοές: Η Διαδρομή

Μια και οι προπονήσεις έχουν ξεκινήσει, χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση σας παρουσιάζω τη διαδρομή που θα ακολουθήσω


Η συνολική διαδρομή είναι 610 χλμ και έχει 4500 υψομετρικά. Τα στατιστικά φαίνονται παρακάτω



http://bikeroutetoaster.com/Course.aspx?course=319066

Ξεκινώντας απο Φλώρινα το πρωί, θα περάσω απο τον παλιό δρόμο μέσα απο την Πτολεμαίδα, προτού φτάσω στην Κοζάνη όπου και θα κάνω μια στάση στην Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας. Εκεί, θα παραδώσω μια έγγραφη διαμαρτυρία για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε και θα συνεχίσω στην Παλαιά Εθνική για Γρεβενά.

Μετά τα Γρεβενά, θα ακολουθήσω τη διαδρομή για Καλαμπάκα, μπαίνοντας στον ονομαστό Ε 65 που υποτίθεται θα διέσχιζε το μέσον της Ελλάδας.

Περνώντας μέσα απο Τρίκαλα και Καρδίτσα, θα συνεχίσω για Ανάβρα. Εκεί κατά πάσα πιθανότητα, θα κάνω την πρώτη μου διανυκτέρευση.

Μετά μερικές ώρες ύπνου,  θα ξεκινήσω και φτάνοντας στην πρώτη διασταύρωση, θα βγω απο τον κεντρικό δρόμο, στρίβοντας νότια. Περνώντας απο Τρίλοφο θα  καταλήξω στον δρόμο Καρπενησίου-Λαμίας και περνώντας απο Λειανοκλάδι, θα φτάσω Λαμία. Έτσι θα έχω παρακάμψει το Δομοκό.

Μετά τη Λαμία, θα μπώ στον παλιό δρόμο πάλι, που κινείται παράλληλα με τον καινούργιο, και θα βγω στους πρόποδες του βουνού, ανηφορίζοντας για Μπράλο.

Μετά τον Μπράλο,θα στρίψω ανατολικά μπαίνοντας στην Π.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας. Θα περάσω απο όλες τις κωμοπόλεις (Αμφίκλεια, Κ. Τιθορέα, Χαιρώνεια και Αλίαρτο) για να καταλήξω τελικά Θήβα.

Μετά τις Ερυρθές, θα ανηφορίσω το βουνό μέσα στο σκοτάδι, και θα κατηφορίσω το βουνό φτάνοντας τελικά στην Μάνδρα, όπου και θα κάνω τη δεύτερη διανυκτέρευση. Η κούραση προβλέπεται να είναι μεγάλη.

Ξυπνώντας το πρωί, ίσως δυσκολευτώ να βγω απο τον υπνόσακκο. Μόλις καβαλήσω το ποδήλατο, η Πορεία θα έχει ουσιαστικά τελειώσει. Μετά λίγα μόλις χιλιόμετρα θα βγω στην Ελευσίνα (Θάλαττα, θάλαττα!)

Απο Ελευσίνα, θα πάρω την Παλαιά Εθνική για Σκαραμαγκά, Δαφνί και τελικά θα μπω στο λεκανοπέδιο της Αττικής.

Απο εκεί θα περικυκλώσω (σχεδόν) το λεκανοπέδιο


Όποιος θέλει να με συνοδεύσει στην παραπάνω διαδρομή, είναι φυσικά ευπόσδεκτος /κτη

Το σημαντικό είναι ότι πρέπει, το αργότερο, να βρίσκομται στις 13:00 στο Μαρούσι, μπροστά απο το Υπουργείο για να καταθέσω την διαμαρτυρία μου.

Ελπίζω να πάνε όλα κατ' ευχήν

5 σχόλια:

  1. Kαλησπέρα. Καλό δρόμο, σίγουρα θα τα καταφέρεις!

    Επισης, αν σε ενδιαφέρει μπορείς να παρακάμψεις και τον Μπράλο, το τίμημα όμως είναι +20 χλμ. Αν θες στείλε mail να σου πω πως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλη διαδρομη Φιλε συνποδηλατη! Να εισαι γερος και να κανεις το ονειρο σου πραγματικοτητα. αυτο που κανεις θελει θαρρος και απο οσα διαβασα παραπανω βλεπω οτι το εχεις. Καλο σου Δρομο και θα τα ξαναπουμε.. Ο Θεος μαζι σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σπύρο γειά σου, Κάποιοι/ες από τους ΠΟΔΗΛΑΤισσΕΣ σκεφτήκαμε μήπως στο τελευταίο κομμάτι του ταξιδιού σου, θα ήθελες να ποδηλατίσεις και με άλλους και να καταλήξουμε όλοι μαζί στο υπουργείο παιδείας; Επικοινώνησε με http://www.podilates.gr/?q=contact για να δούμε πως μπορούμε να το οργανώσουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή