Λίγα λόγια...

Η φωτογραφία μου
Όπου και να βρεθούμε, ό,τι και να αντιμετωπίσουμε, σημασία έχει πάντα το ταξίδι... Και το ταξίδι πρέπει να είναι δύσκολο, γιατί αλλιώς είναι απλά μια βόλτα

22 Νοε 2011

610 Χιλιόμετρα με 33 Αναπνοές: Η συνάντηση στο Υπουργείο Παιδείας

Αφού πέρασαν αρκετές μέρες απο την ολοκλήρωση του ταξιδιού μου, οφείλω να ενημερώσω όλους εσάς που με το τρόπο σας ενδιαφερθήκατε για το εγχείρημα αυτό, για τις συζητήσεις και τις πληροφορίες που συνέλεξα.

Υπουργείο Παιδείας

Στο Υπουργείο μιλήσαμε με τον κ. Κοντογιάννη, Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης και τον κ. Αλεβίζο Δ/ντη Ειδικής Αγωγής. Ο δεύτερος είχε ήδη μιλήσει με την δ/ντρια του ΕΕΕΕΚ και με το δήμαρχο Φλώρινας, πριν συναντηθούμε.



Στο τραπέζι έπεσαν 2 λύσεις. Μια προσωρινή που είχε να κάνει με την κατασκευή προκάτ αιθουσών βαρέως τύπου (λόγω χιεμώνα), αν ο δήμος διέθετε το χώρο. Η κατασκευή θα ήταν έτοιμη την επόμενη σχολική χρονιά. Απάντησα ότι " ο δήμος έχει χώρο αλλά εμένα με ενδιαφέρει να γίνει καινούργιο κτίριο και όχι κάτι που απο προσωρινό, μπορεί να γίνει μόνιμο".

Η δεύτερη λύση, η ανέγερση νέου κτιρίου, η οποία είναι και η ιδανική λύση, θα μπορούσε να δρομολογηθεί μέσω του ΟΣΚ. Σύμφωνα με τον κ. Κοντογιάννη, λόγω της οικονομικής κατάστασης ο ΟΣΚ (Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων) που χρηματοδοτείται απο τις Δημόσιες Δαπάνες, ίσως είναι δύσκολο να ξεκινήσει άμεσα κάτι τέτοιο. Υπάρχει όμως πάντα η επιλογή της Υπουργικής Απόφασης, μέσω της οποίας ένα κονδύλι μπορεί να αποδεσμευτεί κατευθείαν απο το Υπουργείο προς το Δήμο Φλώρινας για την ανέγερση του κτιρίου. Σε ερώτηση μου, αν στην παρούσα οικονομική κατάσταση κάτι τέτοιο είναι εφικτό, μου απάντησε ότι "υπουργικές αποφάσεις βγαίνουν....".

Μετά απο αυτά τα θέματα, προσπαθήσαμε να βρούμε μια προσωρινή λύση για την μεταστέγαση των παιδιών. Υπήρχε ήδη η επιλογή ενός άδειου σχολείου στη Φλώρινα με 4 αίθουσες. Παρόλα αυτά, μερικές μέρες πριν ξεκινήσω το ταξίδι, έμαθα ότι τις 2 απο τις 4 αίθουσες θα τις χρησιμοποιούσε ο δήμος για μια υπηρεσία του, χωρίς ο δήμαρχος να επιχειρήσει να δικαιολογήσει την απόφαση του. Όταν πληροφόρησα τους ανθρώπους του Υπουργείου για αυτό το θέμα, επικοινώνησαν μπροστά μου με τον δήμαρχο Φλώρινας κ. Βοσκόπουλο.

Ο δήμαρχος απαρίθμησε 3 προσωρινές επιλογές προσωρινής μεταστέγασης των παιδιών: 1. Μια αχρησιμοποίητη πτέρυγα του ΟΑΕΔ, 2. το κτίριο για τα ταχύρυθμα σεμινάρια της ΔΕΗ 3. και το παλιό στρατόπεδο. Επίσης δεσμεύτηκε ότι μια απο αυτές τις λύσεις θα ήταν εφικτή, τουλάχιστον προσωρινά.

Χαιρέτησα, κράτησα ονόματα και τηλέφωνα και αναχώρησα απο το Υπουργείο Παιδείας. Σε σχετική ερώτηση που μου έκανε αργότερα δημοσιογράφος, αν δλδ η συνάντηση απέδωσε καρπούς, απάντησα ότι "...βρέθηκε τουλάχιστον η αρχή του νήματος. Δεν μένει παρά να το ακολουθήσουμε"

1 σχόλιο:

  1. Αδελφε μου θα ηθελα να σε ευχαριστησω για αυτη σου την προσπαθεια και για την ανθρωπια που διχνεις. Ελπιζω πως αυτα τα παιδια να εχουν συντομα το σχολειο που τους αξιζει. Και σε εσενα ευχομαι υγεια και πνευματικη ευημερια.

    Με εκτιμηση και σεβασμο.
    Δαμιανος

    ΑπάντησηΔιαγραφή